MUĞLA / FETHİYE - Ölüdeniz Ortaokulu

E-GÜVENLİK POLİTİKAMIZ

Sürekli gelişen dijital dünyada, bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi teknolojik araçları kullanırken kişilerin her açıdan korunabilmesi için e-güvenliğin vazgeçilmez bir unsur olduğu tartışılamaz bir gerçektir. Okulumuz bu bağlamda tüm personeli ve öğrencilerinin e-güvenlik anlamında bilinçlenmesini hedeflemektedir. Okulumuzun bu anlamda uyguladığı politika ve kurallar şu şekildedir:

1. Personel ve öğrencilerin teknolojiyi güvenli şekilde kullanmasını sağlamak.
  2. Tüm personelin e-güvenlik konusunda bilgilenmesi amacıyla eğitimler düzenlemek.
  3. Öğrencileri interneti ve teknolojiyi bilinçli kullanabilmeleri, çevrimiçi zorbalık konusunda bilgi sahibi olabilmeleri ve internet bağımlılığı konusunda bilgi edinebilmeleri  için Okul Rehberlik Servisince düzenlenen eğitimlerle bilgilendirmek.
  4. Uygun olan derslerde güvenli internet konusunu yıllık planlara dahil etmek.
  5. Öğrenci velilerine yönelik internet ve sosyal medyanın verimli kullanılması adına seminerler düzenlemek.
  6. E-güvenlik ile ilgili veli gruplarında hatırlatıcı paylaşımlar yapmak.
  7. Okul web sitesinde yayınlanacak her materyalin Web Yayın Komisyonu tarafından incelenerek yayınlanmasını sağlamak.
  8. Okul web sitesinde ve diğer sosyal ağlarda kişisel bilgilere yer vermemek.
  9. Paylaşılacak olan öğrencilere ait çalışmaların veli ve öğrenci izni alınarak paylaşılmasını sağlamak.
  10. Online platformlar üzerinde gerçekleşecek toplantılar veya eğitimler için resmi ve onaylanmış iletişim kanallarını kullanmak.
  11. Okul içerisinde öğrencilerin cep telefonu kullanımına izin vermemek. Personelin ise ders saatleri içerisinde telefonlarını sessiz konuma getirmelerini sağlamak.
  12. Her yıl şubat ayında düzenlenen, dünyada yaklaşık 150 ülke tarafından kutlanan ve ülkemizde de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde gerçekleşen "Güvenli İnternet Günü"nü kutlamak.

30-01-2023

Yayın: 30.01.2023 - Güncelleme: 30.01.2023 23:24 - Görüntülenme: 109